Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


                                      " ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ "



                                                         ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ 


                                                                          &

                                      ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!



               Kαι τώρα.... 
 αγαπημένες συνταγές για παιδιά!!!

            Παγωτό

ΥΛΙΚΑ :

·        Vegeteria κρέμα σαντιγί
·        1 ζαχαρούχο γάλα (βλάχας)
·        1-2 βανίλιες
·        2 παστέλια καραμελωμένα αμύγδαλα
·        ή σταγόνες κουβερτούρας ή τρούφα
·        ή κακάο ή  νες καφέ  


Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με την σειρά που είναι γραμμένα.  Το τοποθετούμε στην κατάψυξη ( τουλάχιστον 4-5 ώρες ) και το σερβίρουμε σύμφωνα με τη αρέσκεια μας π.χ. τριμμένα μπισκότα ή ολόκληρα, σιρόπι κ.α.


                                                                        Καλή επιτυχία !











                                        ΜΗΛΟΠΙΤΑ    

ΥΛΙΚΑ :

 3 Κουταλιές  της σούπας βιταμ
1\2 κούπα ζάχαρη                                                        1η φάση
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
Κανέλα  σκόνη 1-2 κουταλιές του γλυκού 

1+1\2 της κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1+ 1\2 της κούπας φαρίνα                      2η φάση
3 κουταλιές της σούπας νερό
2-3  μήλα κομμένα σε φέτες
 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ετοιμάζουμε την 1η φάση και το βάζουμε σε ένα ταψί και στο φούρνο μέχρι να γίνει ομοιόμορφο υγρό.
Μετά βάζουμε πάνω σ’ αυτό  το μίγμα,  τα μήλα κομμένα σε φέτες (ροδέλες)  να καλύπτουν όλο το ταψί .
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της 2ης φάσης (ζάχαρη – αυγά – νερό φαριν απ  ~ με αυτή την σειρά).
Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο το ρίχνουμε στο ταψί  με τα μήλα και τα ψήνω στους 180 – 200 ° C μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί. ( βάζουμε ένα μαχαίρι για να δούμε αν είναι ψημένο . Aν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο) . 
Χρόνο περίπου 35 – 40 λεπτά . Το βγάζουμε από το φούρνο και ένα τέταρτο μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία πιατέλα .



                                                                               Καλή επιτυχία !





ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ  

ΥΛΙΚΑ :

  • 2 1\2 πακέτα Παπαδοπούλου τετράγωνα (αρτύσιμα μπισκότα )
  • 1 βιταμ 250 gr.
  • Αμύγδαλα (καβουρδισμένα σε λίγο λάδι  και λίγο αλεσμένα)
  • 1 1\2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 1\2 φλιτζάνι του καφέ ποτό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ ( διαλυμένο μέσα στο ποτό )
  • Κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη με το βιτάμ, ρίχνουμε την ζάχαρη τα αμύγδαλα και το ποτό (που περιέχει μέσα το νες καφέ) . Tα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ψυγείο.
Έπειτα  κάνουμε το μίγμα μπαλίτσες και ύστερα το περνάμε  από την λιωμένη κουβερτούρα .





                                                                                     Καλή επιτυχία !




ΚΟΡΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ :

  • 5 αυγά
  • Μισό κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου Μιράντα
  • 1 ποτήρι καρύδια
  • 1 βιτάμ 250 gr.
  • 2 ποτήρια αχνή
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βανίλια 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη . Στη συνεχεία ρίχνουμε τα καρύδια που τα έχουμε χοντρό κόψει, τα αυγά , το κακάο και την βανίλια.
Δουλεύουμε το μίγμα καλά  και τι δίνουμε σχήμα μακρόστενο. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου για να ρουφήξουν τα μπισκότα τα υγρά και  να αφρατέψουν .  Έπειτα 1 ώρα  στη συντήρηση και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.




                                                                                 Καλή επιτυχία !
  




ΤΟΥΡΤΑ  ΣΕΡΑΝΟ 

ΥΛΙΚΑ  για παντεσπάνι :
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το κακάο και το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και λίγο – λίγο ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί . η θερμοκρασία του φούρνου να είναι στους 180 βαθμούς. Το ψήνουμε το παντεσπάνι για 30’ λεπτά περίπου .
 Το αφήνουμε 10’ να σταθεί  και έπειτα το γυρνάμε ανάποδα με προσοχή. Το κόβουμε στη μέση (οριζόντια ) . Τοποθετούμε το ένα μέρος στην τουρτιέρα  και το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι . Πάνω στο μισό μέρος παντεσπάνι βάζουμε την κρέμα σοκολάτας και από πάνω το άλλο μέρος παντεσπάνι . Το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι  και τέλος βάζουμε την σαντιγί .

ΣΙΡΟΠΙ  :
  • 1 ποτήρι νερό
  • Μισό ποτήρι ζάχαρη

ΚΡΕΜΑ  &  ΣΑΝΤΙΓΙ 
ΥΛΙΚΑ :

·        1 βιταμ
·        3 κουταλιές κακάο
·        2 αυγά (μόνο τους κρόκους )
·        2 βανίλιες
·        1κουτι μόρφατ
2 ποτήρια αχνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε το βιταμ με το 1 ποτήρι αχνή . Ρίχνουμε τους κροκούς την μια βανίλια και το κακάο . Αυτή είναι η μέσα κρέμα της τούρτας . Κρατάμε λίγο λιγότερο από το μισό της κρεμάς για να την προσθέσουμε αργότερα με την σαντιγί .

Για την σαντιγί  χτυπάμε το μόρφατ με το άλλο 1 ποτήρι ζάχαρη αχνή και  την βανίλια . Τέλος ενώνουμε  την κρέμα που κρατήσαμε με την σαντιγί  . Από πάνω μπορούμε να την στολίσουμε με τρούφα , να βάλλουμε κερασάκια ή ότι άλλο εμείς επιθυμούμε   

                  Καλή επιτυχία !





                                      ΜΙΛΦΕ`Ι`Τ


ΥΛΙΚΑ :

  • 1 γάλα ζαχαρούχο μεγάλο
  • 1 1\2 κουτί ( εννοώ από το κουτί του ζαχαρούχου ) νερό
  • 2 αυγά
  •  6  κουταλιές  άνθος αραβοσίτου Γιώτης  βανίλια  
  • 1 βιτάμ 250 gr
  • 1  κουτί μόρφατ
  • 4 1\2 πακέτα μπισκότα κράκερς ( η πράσινη συσκευασία ) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ  : 

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά . Ρίχνουμε πρώτα μέσα το βιτάμ με το 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο και το μισό κουτί νερό (το υπόλοιπο μισό κουτί νερό το κρατάμε και διαλύουμε μέσα τις 6 κουταλιές άνθους αραβοσίτου) .  Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει,  ρίχνουμε μέσα το νερό με το άνθος αραβοσίτου και ανακατώνουμε μέχρι να πήξει  και να γίνει μία παχύρρευστη κρέμα . Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10’ λεπτά . Έπειτα  χτυπάω σε ένα μπολ τα 2 αυγά και με το σύρμα ανακατώνω γρήγορα,  ρίχνοντας το μέσα στην κρέμα . Η κρέμα είναι έτοιμη !

Στη συνέχεια περνούμε ένα ταψί διαστάσεως 30x40 και στρώνουμε  τα κράκερς και  κρέμα με την εξής σειρά :

  • 1 σειρά με κρακερς
  • 1 σειρά στρώση κρέμας
  • 1 ακόμη σειρά με κρακερς
  • 1 σειρά ακόμη στρώση κρέμας
  • 1 σειρά τελευταία με κρακερς
  •  Και πάνω στρώνουμε την σαντιγί


Επισήμανση  :

Τα κράκερς πριν τα τοποθετήσουμε σαν στρώση μέσα στο ταψί τα βουτάμε ελαφρώς μέσα σε ένα βαθύ πιάτο με γάλα ( γυρνώντας τα  και από τις δυο πλευρές ) . 

ΣΑΝΤΙΓΙ :
  • 1 Κουτί μόρφατ
  • 1 φλιτζάνι αχνή ( του καφέ )
  • 1\2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1\2  φλιτζάνι ( του καφέ ) λικερ ή κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΙ  : 

 Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ με την άχνη και το ζαχαρούχο γάλα για 5’ λεπτά.  Στο  τέλος  ρίχνουμε το κονιάκ . Την τοποθετούμε πάνω στην τελευταία στρώση κράκερς και χτυπάμε στο μπλέντερ 4 μπισκοτάκια κράκερς και πασπαλίζουμε την σαντιγί .
Το γλυκό είναι έτοιμο! Διατηρείται μέσα στο ψυγείο για αρκετές μέρες . Όσο μένει τραβάν τα κρακερς και γίνεται ακόμα καλύτερο!

( το κακό είναι ότι ….εξαντλείται γρήγορα …)




                                                                              Καλή επιτυχία !
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου